Guvernatori i ri BSH është një femër

EkonomiFlashKryesore
357
0
sample-ad

Marta Muço është emri i përzgjedhur për Guvernatorin e ri të BSH, pas shkarkimit të Ardian Fullanit nga ky post, dhe skandalit të vjedhjes së 7.3 milion dollarve në bankë.

Një eksperte e Bankës Botërore, Marta Muço, profesoreshë e politikës monetare, aktualisht ndodhet në Uashington, ku më parë ka shërbyer si drejtore e kabinetit të Guvernatorit në kohën kur Banka e Shqipërisë drejtohej nga Ministri Aktual i Financave, Shkëlqim Cani raporton A1 Report.

Me një përvojë 25 vjeçare si ekonomiste, ajo është specializuar në makroekonomi, Ekonomi Politike, Ekonomi e Tranzicionit dhe Zhvillim Ekonomik. Menaxhimi i fortë dhe përvojë operacionale në projekte ndërkombëtare, sektori publik dhe privat, monitorimit dhe vlerësimit, IT dhe komunikacioneve.
 
Marta Muça ka një aktivitet të gjerë konsulent me Bankën Botërore, OKB, USAID, qeveria dhe sektori privat. Përvoja si një Menaxhere e Programit në shumë projekte milionë dollarësh. Përvoja në terren në vendet në tranzicion. Përvojë në Ballkan, Afrikën e Veriut, Kaukaz dhe në shumë vende të tjera, si dhe 25 vjet përvojë në mësimdhënie .
Ajo ka studiuar politika ekonomike në Universitetin e Tiranës, shtator 1986 – shtator 1988, më
pas ka kryer doktoraturën në Universiteti i Tiranës, në shtator 1988 – tetor 1993  për degën Ekonomi. Post Doc, një vit Departamenti i Ekonomisë, Universiteti i Delaware, Shtetet e Bashkuara, Janar 1994 -. Nëntor 1994. Certifikatë në programing Financiare dhe Politikave, Fondi Monetar Ndërkombëtar, Shtetet e Bashkuara, janar 1999 – mars 1999. Certifikatë në Lidershipi Ekzekutiv – Menaxhment, Universiteti Cornell, Shtetet e Bashkuara, tetor 2010 – shkurt 2011.

sample-ad

Facebook Comments

POST A COMMENT.

5 × 4 =