Gjatë mesnatës akrepat lëvizin 60 minuta mbrapa

Aktualitet
293
0
sample-ad

Në datën 26 do të kthejë akrepat e orës 60 minuta mbrapa, duke rikthyer orën diellore. Kështu me të kaluar ora 03:00 pas mesnate akrepat kthehen një orë pas dhe  do të kemi mundësi të flemë një orë më shumë. Ndërkaq duhet thënë se ndryshimi i orës më parë në Evropë ka qenë jo i njëtrajtshëm, por filloi të përgjithësohej nga viti 1974, pas krizës së parë të naftës kur disa vende vendosën të çojnë përpara orën në mënyrë që të shfrytëzonin më shumë dritën e diellit dhe të konsumonin më pak energji elektrike. Si ligj evropian, ndryshimi i orës në këtë rajon u vendos në vitin 1981 dhe është rinovuar çdo katër vjet.

Facebook Comments

POST A COMMENT.

15 − fourteen =