Sheshi “Nënë Tereza” i rikthehet qytetarëve

Aktualitet
144
0
sample-ad

[vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_single_image image=”2034″ border_color=”grey” img_link_target=”_self” img_size=”full”][vc_column_text]Sheshi “Nënë Tereza” do të kthehet, në pedonale, ku nga ora 19.00 deri në orën 24.00 nuk do të ketë lëvizje të automjeteve dhe ndalohet parkimi nga ura e madhe lanës deri tek Universiteti Politeknik. “E gjithë kjo bëhet jo vetëm për një hapsirë të lirë për banorët por edhe për hapsira të gjelbëruara”,shprehet ministrja e Kulturës Mirela Kumbaro. Ministria i hapi rrugën projektit të pedonales dhe tha se Bashkia e Tiranës ka marrë urdhrin përkatës për të vendosur sinjalistikën. Sipas ligjit, bashkia është instucioni që ka të drejtë të kufizojë qarkullimin e automjeteve, pasi të jetë marrë mendimi i ministrive përkatëse. Po ashtu nuk i takon qeverisë, por bashkisë, të caktojë zonat ku do të lejohen parkimet e automjeteve dhe është këshilli bashkiak ai që vendos se cilat zonat kthehen ne pedonale për shkak të rëndësisë dhe cilat jo.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]

Facebook Comments

POST A COMMENT.

one + 12 =