Ekspozita dhe “Qyteti-fantazmë”

ArtKulture
415
0
sample-ad

Projekti i dytë që Ministria e Kulturës i ka mbështetur këtë vit Fondacionit M.A.M (Multidisplinaty Arts Movement). M.A.M, drejtuar nga Ema Andrea e Klod Dedja, ka mbledhur në Shqipëri artistë të huaj e shqiptarë, për ngjarje të artit bashkëkohor dhe ia kanë dalë të marrin financim shtetëror, edhe pse, në dhjetor të 2013-ës. Ky projekt është “Informal Mind”. Pas performancave e instalacioneve në vilën e Enver Hoxhës, radhën për të pritur artin bashkëkohor e mori Kombinati Metalurgjik i Elbasanit. E nëse në rastin e strofullës së diktatorit, ankesat bazoheshin kryesisht mbi ftesat e limituara dhe pamundësinë për ta parë publiku i thjeshtë, në të dytin, duket se publiku i paktë i një arti që po pak kuptohet në vendin tonë, nuk ia doli të mbërrinte gjer në Elbasan.

Facebook Comments

POST A COMMENT.

three × 5 =