ISIS luftë me fishekë shqiptarë

AktualitetKronike
374
0
sample-ad

Rrjetet më prestigjoze amerikane dhe britanike janë shokuar të mërkurën nga një raport i Qendrës për Hulumtimin e Armatimit në Konflikte. Kështu shprehet në një njoftim të publikuar ditën e sotme rrjeti informative “lapsi.al”, që, duke ju referuar Qendrës për Hulumtin citon se prejardhja e fishekëve që përdoren nga luftëtarët militantë të shtetit islamik në Irak dhe Siri (ISIS) e ka origjinën nga SHBA. Por ajo që bie në sy janë edhe nëntë lloje fishekësh të markës “Made in Albania”, të cilët përdoren në masë nga armët e disponueshme prej luftëtarëve te xhihadit. Ndërkohë edhe armët prodhime të Kinës, Koresë së Veriut,por dhe Rusisë etj., gjithashtu janë duke u përdorur nga ushtria xhihadiste e shtetit islamik ISIS. Analiza që bën ky Qendra e vë theksin tek fishekët që, sipas ekspertëve të saj, janë kundër rezolutave të Organizatës së Kopmbeve të Bashkuara(OKB). Por sipas analizës, ISIS përdor edhe armë iraniane të cilat datojnë të jenë prodhime të periudhës nga viti 2006-2013, e që, gjithashtu, janë të ndaluara nga Rezoluta 1737 e Këshillit të Sigurimit të OKB-së.

Facebook Comments

POST A COMMENT.

15 + 20 =