Arrestohen 9 zyrtarë të Ministrisë së Shëndetësisë, i dyshuar edhe ministri

Aktualitet
246
0
sample-ad

Nëntë zyrtarë të Ministrisë së Shëndetësisë, të spitaleve dhe klinikave private në Kosovë, ndër ta edhe mjekë, janë arrestuar në orët e para të mëngjesit të ditës së enjte. Mediat kosovare bëjnë të ditur se përdorimi i stendave të dyshimta, të skaduara, si dhe vendosja e tyre nga doktorë jokompetentë, mund të ketë çuar në vdekjen e pacientëve, që mendohet të jetë mbi 100. Gjithashtu bëhet e ditur se në mesin e të dyshuarve është edhe ministri i i Shëndetësisë, Ferid Agani, si dhe Sekretari i Përgjithshëm i Ministrisë së Shëndetësisë.

Ata dyshohen për keqpërdorimin e detyrës zyrtare, që ka të bëjë me pajisjet shëndetësore, sidomos me stendat që përdoren tek pacientët e sëmurë nga zemra. Sipas uniformave blu të Kosoves, aksioni dhe arrestimi i nëntë zyrtarëve ka ardhur si rezultat i një operacioni të gjerë në Prishtinë dhe Pejë, që ka të bëjë me personat që dyshohet se kanë shpërdorur detyrën e tyre zyrtare.

Facebook Comments

POST A COMMENT.

17 − 6 =